Belegde focaccia’s
Focaccia is uitermate geschikt om te beleggen en samen te delen bij de borrel. Probeer het ook met: tonijn uit blik, creme fraîche en kappertjes. Of Blauwe kaas en gedroogde vijgen.
Lunch/borrel
3 personen
15 min incl. bakken
Wat heb je nodig
- 3 focaccia’s kruidenboter mozzarella
- 1 el groene olijven
- Op olie 2 el geraspte peccorino
- Enkele mini harde worstjes
- 2 el geraspte belegen kaas
- 1 el Taggia olijven
- Op olie 50 g feta kaas
- Verkruimeld enkele cherry tomaten
- Gehalveerd gesneden 4 st. zongedroogde tomaten
- Op olie enkele gegrilde champignons
- Op olie rucola naar wens verse basilicum naar wens
Bereiding
- Verwarm een hete lucht oven op 180°C.
- Beleg 2 broden met cherry tomaat, Taggia olijven en peccorino
- Beleg 2 broden met harde worst, gegrilde champignons en jonge kaas.
- Beleg 1 brood met zongedroogde tomaat, olijven en feta.
- Bak de broden in 8-10 min. Bestrooi met rucola en basilicum. Snij in stukken.
Printen