Belegde focaccia’s

Focaccia is uitermate geschikt om te beleggen en samen te delen bij de borrel. Probeer het ook met: tonijn uit blik, creme fraîche en kappertjes. Of Blauwe kaas en gedroogde vijgen.

Lunch/borrel

3 personen

15 min incl. bakken

Wat heb je nodig

  • 3 focaccia’s kruidenboter mozzarella
  • 1 el groene olijven
  • Op olie 2 el geraspte peccorino
  • Enkele mini harde worstjes
  • 2 el geraspte belegen kaas
  • 1 el Taggia olijven
  • Op olie 50 g feta kaas
  • Verkruimeld enkele cherry tomaten
  • Gehalveerd gesneden 4 st. zongedroogde tomaten
  • Op olie enkele gegrilde champignons
  • Op olie rucola naar wens verse basilicum naar wens

Bereiding

  1. Verwarm een hete lucht oven op 180°C.
  2. Beleg 2 broden met cherry tomaat, Taggia olijven en peccorino
  3. Beleg 2 broden met harde worst, gegrilde champignons en jonge kaas.
  4. Beleg 1 brood met zongedroogde tomaat, olijven en feta.
  5. Bak de broden in 8-10 min. Bestrooi met rucola en basilicum. Snij in stukken.
Printen